Aktualności 7 grudnia 2021

Viaplay wydał oświadczenie w sprawie meczu Borussia Dortmund – Bayern Monachium!

W sobotni wieczór byliśmy świadkami starcia Borussii Dortmund z Bayernem Monachium. Der Klassiker to mecz, który cieszy się największa popularnością w kontekście niemieckiej ekstraklasy. Był to również wielki test dla Viaplay Sport Polska, który od sezonu 2021/2022 ma prawa do transmisji spotkań Bundesligi w naszym kraju. Platforma zaliczyła wpadkę, mając problemy techniczne w trakcie meczu. Pojawił się oficjalny komunikat w tej sprawie.

Dłuższa przerwa w transmisji

Aktualna oferta Viaplay to m.in. mecze Bundesligi czy spotkania Ligi Europy. Sporym zainteresowaniem z pewnością cieszą się potyczki Legii Warszawa. W kontekście niemieckiej ekstraklasy, dużym testem był mecz Borussii Dortmund z Bayernem Monachium. W trakcie transmisji, platforma miała pewne problemy. Niektórzy odbiorcy nie mogli oglądać meczu nawet przez 30 minut. Rozgoryczenie kibiców tych faktem było całkowicie zrozumiałe.

Oświadczenie Viaplay

W poniedziałkowy wieczór Viaplay Polska opublikował specjalne oświadczenie dotyczące problemów technicznych w trakcie meczu – Wiemy, że niektórzy użytkownicy korzystający z dostępu do naszego serwisu za pośrednictwem konta Viaplay mieli trudności związane z odbiorem transmisji sobotniego meczu Bundesligi. Obecnie pracujemy bardzo intensywnie by upewnić się, że przyczyna zaistniałego problemu technicznego została szybko i skutecznie rozwiązana. Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją. Jeśli masz jakiekolwiek pytania, prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta.