Hokej na YouTube

4. maja 2012, 12:20
autor: Jakub Komorowski
źródło: Sport Business

Międzynarodowa Federacja Hokeja na Lodzie idzie z duchem czasu. Rozpoczynające się właśnie Mistrzostwa Świata w Szwecji i Finlandii śledzić będzie można na YouTube.
Kliknij na zdjęcie, aby je skomentować
Będzie to pierwsza impreza tego typu, która w całości transmitowana będzie dzięki serwisowi YouTube. Organizatorzy imprezy stworzyli specjalny kanał, na którym transmitowane będą wszystkie 64 spotkania turnieju.

Głównym sponsorem tego przedsięwzięcia jest Skoda, której zaangażowanie umożliwiło uruchomienie kanału. Realizacją projektu zajęła się firma Infront Sports & Media. Na YouTube dostępne będą transmisję na żywo oraz na żądanie z każdego meczu, a także skróty najciekawszych wydarzeń każdego dnia turnieju.

Co najważniejsze relacje z meczów będą dostępne na żywo. Wyjątkiem będą takie kraje jak: Białoruś, Dania, Estonia, Kazachstan, Litwa, Łotwa, Norwegia, Rosja, Szwecja, Ukraina i USA gdzie darmowe transmisje na YouTube naruszałyby prawa medialne innych nadawców.

Słowa kluczowe: youtube | iihf | szwecja | hokej | mistrzostwa | swiata | transmisje | bezplatne | skoda |

Global Nieruchomości
Sportlex
ASinfo
Agencja interaktywna Hotmind
© 2010-2014 Crauford Communications Ltd. All rights reserved.