Katowice ugoszczą Mecz Gwiazd 2012

17. listopada 2011, 21:20
źródło: PLK

Poznaliśmy miejsce rozegrania Meczu Gwiazd Tauron Basket Ligi. Najlepsi koszykarze rozgrywek spotkają się 14 stycznia 2012 roku w katowickim Spodku.
Kliknij na zdjęcie, aby je skomentować
Informacja została przekazana mediom na konferencji prasowej, w której udział wzięli przedstawiciele Polskiej Ligi Koszykówki SA oraz Urzędu Miasta Katowice.

- Kiedy otrzymaliśmy propozycję organizacji tej imprezy, przyjęliśmy ją, ponieważ uważam, że jest to ważne wydarzenie dla naszego miasta i wyjątkowa okazja zobaczenia tych najlepszych z Północy i Południa. Jestem przekonany, że pod względem organizacyjnym przygotowanie tego wydarzenia da wiele satysfakcji nie tylko zawodnikom, ale również tym, którzy przyjmą nasze zaproszenie i pojawią się w Spodku – powiedział Piotr Uszok, prezydent Katowic.

- Cała impreza trwająca około trzech godzin jest znakomitą formą promocji naszej dyscypliny nie tylko wśród kibiców i fanów sportu, których na pewno w regionie śląskim i w mieście Katowice nie brakuje – dodał z kolei Jacek Jakubowski, prezes PLK SA.

Mecz Gwiazd Tauron Basket Ligi Katowice 2012 zostanie przeprowadzony według tradycyjnej formuły. Zatem 12 zawodników z Północy rozegra spotkanie z 12 zawodnikami z Południa. Na początku grudnia uruchomiona zostanie oficjalna strona Meczu Gwiazd Tauron Basket Ligi Katowice 2012, za pośrednictwem której kibice będą mogli oddawać głosy na swoich faworytów. W ten sposób wyłonione zostaną pierwsze piątki, pozostałą grupę zawodników wybiera liga.

Producentem widowiska będzie agencja Sport Media, z kolei za oprawę artystyczną odpowiadać będzie Pop Art. Komunikacją zajmie się firma Bonivest Polska.

Słowa kluczowe: uszok | jakubowski | plk | tauron | basket | koszykowka | mecz | gwiazd | katowice

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.