PZKosz zainicjował... śniadania

26. października 2011, 19:02
źródło: PZKosz

Polski Związek Koszykówki rozpoczął cykl śniadań prasowych pod nazwą „Co z tym koszem?”. Ma to być forma komunikacji z mediami oraz pomóc w rozwoju koszykówki.
Kliknij na zdjęcie, aby je skomentować
- Śniadania prasowe są w zamierzeniu formą konsultacji władz PZKosz z przedstawicielami świata mediów. Chcemy, aby dziennikarze zaangażowani w pisanie o koszykówce, mogli jednocześnie współuczestniczyć w budowaniu strategii jej rozwoju. Cenimy ich uwagi i pragniemy poznać ich punkt widzenia, by wypracować jak najlepszy model współpracy - mówi Grzegorz Bachański, prezes PZKosz.

Na pierwszą pogawędkę okraszoną smacznym śniadaniem dziennikarzy zaproszono 25 października. Spotkanie odbyło się w hotelu Marriott w Warszawie. Gospodarzami byli prezes PZKosz, a także prezes PLK S.A. - Jacek Jakubowski oraz sekretarz generalny PZKosz – Marcin Widomski i koordynator do spraw rozwoju PZKosz – Piotr Kwiatkowski.

Rozmawiano między innymi na temat struktury akcjonariatu PLK S.A., a także jej wpływem na ligę. Nie obyło się bez zagadnień finansowych, czy marketingowych.

- Na następnych śniadaniach prasowych poruszone zostaną kolejne kwestie związane z koszykówką, od drobnych bieżących spraw do omawiania celów strategicznych. Jesteśmy otwarci na dialog oraz merytoryczną dyskusję związaną z perspektywami rozwoju tej dyscypliny - dodaje Grzegorz Bachański.

Słowa kluczowe: bachanski | jakubowski | pzkosz | plk | wizerunek

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.