FC Barcelona wspiera walkę z rakiem

8. października 2011, 15:12
autor: Jakub Świątek
źródło: FC Barcelona

FC Barcelona na czele z trenerem Jose Guardiolą wesprze walkę z rakiem. Kataloński klub weźmie udział w aukcji charytatywnej.
Sponsorami aukcji jest organizacja Breaktrough Breast oraz Fundacja sir Bobbyego Robsona. Cała pierwsza drużyna włącznie z trenerem podjęła decyzję o przyłączeniu się do licytacji. Biorąc udział w tym szlachetnym wydarzeniu katalończycy wykazali pełne zaangażowanie w walce z chorobą.

Jest to zarazem kolejna szansa dla fanów Barcelony. Osoba, która zwycięży w aukcji będzie mogła spotkać swoich idoli, potrenować z nimi, oraz otrzyma koszulkę z autografami wszystkich zawodników. Dodatkowo w ramach zwycięstwa przewidziane są również dwa bilety na mecz Blaugrany na Camp Nou.

Jose Guardiola grał w drużynie Barceolny w sezonie 1996/1997, gdy prowadził ją sir Bobby Robson. - Dla klubu i dla mnie, to zaszczyt móc wesprzeć Fundację sir Bobby'ego Robsona, i być częścią inicjatywy mającej na celu walkę z rakiem - powiedział trener Barcelony.

Pep odniósł się również do fachu trenerskiego Bobbyego Robson. - Miałem szczęście grać oraz uczyć się pod jego okiem oraz nabywać wartości jakie propagował: traktowania piłkarzy, jak mają zachowywać się w momencie zwycięstwa oraz porażki i żeby nigdy nie zapominali o zasadzie fair-play. To była wspaniała lekcja dla nas wszystkich - dosadnie skomentował umiejętności swojego byłego trenera Guardiola.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.