140 tysięcy na Narodowym

8. października 2011, 14:06
autor: Paweł Grabowski
źródło: PL.2012

Dzień otwarty przyciągnął na Stadion Narodowy około 140 tysięcy mieszkańców Warszawy i innych polskich miast. Nie zabrakło taże zagranicznych gości.
Spółka PL.2012 we współpracy z organizacją studencką Erasmus zaprosiła na dzień otwarty studentów z zagranicy, którzy 1 października rozpoczęli studia w naszym kraju. Wspomniana grupa liczyła około 100 osób i jak na razie była największą zagraniczną grupą, która odwiedziła Stadion Narodowy.

- Stadion wygląda naprawdę dobrze, mimo że nie jest jeszcze ukończony – ocenił Jim, student ze Szwecji - Stadion wydaje się nieco mniejszy niż w rzeczywistości. Nie spodziewałbym się, że może pomieścić aż 56 000 tysięcy osób (faktycznie na trybunach będzie mogło zasiąść 58 000 osób - dop. red.). Wydaje mi się, że widok będzie bardzo dobry z większości miejsc na stadionie. To naprawdę imponujące! – dodał Jim.

Z okazji Mistrzost Europy, trzeciej największej imprezy sportowej na świecie, spodziewana liczba zagranicznych gości, którzy przyjadą do Polski jest oceniania na około milion osób.

Słowa kluczowe: warszawa | euro | pl | 2012 | stadion | narodowy

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.