Dudek promuje grę w golfa

6. września 2011, 13:02
autor: Krzysztof Baranowski
źródło: Polski Związek Golfa

Były piłkarz, a obecnie zapalony golfista - Jerzy Dudek - będzie twarzą reklamową kampanii Polskiego Związku Golfa mającej na celu promocję tej dyscypliny.
Zawodnik, który występował w takich klubach piłkarskich, jak Feyenoord Rotterdam, Liverpool, czy Real Madryt, swoją przygodę z golfem rozpoczynał w roku 2007. Od momentu zawieszenia butów na kołku, regularnie dba o swoją formę fizyczną właśnie uprawianiem tego sportu.

- To wspaniały sport. Jak wracam do domu po rundzie golfa czuję się lepszym człowiekiem. W dodatku coraz lepiej mi idzie, więc nie rzucę tej dyscypliny zbyt szybko. Mam nadzieję, że Polacy poznają jej urok, a liczba golfistów będzie wciąż rosnąć. W końcu to jeden z najpopularniejszych sportów świata, uprawiany przez miliony ludzi. Golf w Hiszpanii ma więcej członków zrzeszonych niż piłka nożna - mówi były bramkarz kadry narodowej.

Akcja "Teraz Golf" skierowana jest do osób, które nie miały do tej pory styczności z tą dyscypliną. Dzięki stronie internetowej związku można wyszukać w sieci takie informacje, jak m. in. lokalizacja kursów i szkoleń w akademiach golfowych.

- Jerzy Dudek to wybitny piłkarz, ale od kilku lat także zapalony golfista. Chętnie opowiada o urokach tego sportu, namawiając do jego uprawiania, a przede wszystkim gra na naprawdę wysokim poziomie. Jest nam niezmiernie miło, że postanowił swoim wizerunkiem wesprzeć działania promocyjne związku - twierdzi prezes PZG, Marek Michałowski

Słowa kluczowe: michalowski | dudek | golf | polski | zwiazek | promocja | reklama