Wisła Kraków z firmą transportową

21. lutego 2020, 15:16
źródło: Wisła Kraków

Wisła Kraków w PKO Bank Polski Ekstraklasie będzie kooperowała z firmą specjalizującą się w transporcie międzynarodowym.

Kontrakt zawarto z PKM Olkusz. Jest to kontynuacja kooperacji nawiązanej w 2017 roku z firmą Antrans. PKM Olkusz jest powiązana spółkowo z dotychczasowym partnerem „Białej Gwiazdy”.

Nowe porozumienie będzie obowiązywać przez najbliższe 24 miesiące.

Na mocu umowy klub będzie korzystał z oryginalnie oklejonego autokaru, który użytkuje od trzech lat. Warto pamiętać, że projekt powstał wybrany przez fanów.

Współpraca z PKM Olkusz nie sprowadza się jedynie do kwestii autokaru. W 2019 roku firma ta we współpracy z Antrans oraz klubem z Reymonta zorganizowali akcję charytatywną „Daj Misiaka dla Dzieciaka”, podczas której, jak sama nazwa wskazuje, zbierano pluszaki, które następnie zostały przekazane dzieciom leczonym w Centrum Onkologii w Gliwicach. Finał akcji odbył się w hali MOSiR w Olkuszu, na którym pojawili się piłkarze Wisły oraz dzieci, które wykazały się największą aktywnością w zbieraniu pluszaków dla swoich rówieśników.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.