Falubaz bez Stelmetu w nazwie

17. lutego 2020, 12:20
źródło: Falubaz Zielona Góra

W sezonie 2020 PGE Ekstraligi w nazwie Falubazu Zielona Góra zabraknie firmy Stelmet. Nie oznacza to zakończenia kooperacji.

Przedsiębiorstwo trudniące się produkcją i dystrybucją tzw. drewnianej architektury ogrodowej będzie nadal sponsorem żużlowego klubu, ale już w innym zakresie. Stelmet współpracuje z zielonogórskim speedwayem od lat. Natomiast w latach 2011-2013 i 2019 była właśnie sponsorem tytularnym.

- W bieżącym roku także będziemy aktywnie obecni w życiu klubu i zespołu, mimo zakończenia rocznej umowy dotyczącej sponsoringu tytularnego. Teraz czas na nowe firmy, które przejmą nazwę drużyny. Wierzę, że wspólnie uda nam się utrzymać dobry klimat dla żużla - mówi dla oficjalnej strony klubu właściciel firmy Stelmet S.A., Stanisław Bieńkowski.

Nie jest jasne kto zastąpi Stelmet w nazwie, ale trwają rozmowy z potencjalnymi następcami. Zapewne niebawem poznamy szczegóły nowej kooperacji.

Słowa kluczowe: falubaz | stelmet | ekstraliga | zuzel | sponsor | polska

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.