Paris Saint-Germain łączy siły z CoinCasso

28. stycznia 2020, 13:26
źródło: informacja prasowa

Paris Saint-Germain FC, klub Ligue 1 Conforama, i giełda kryptowalut CoinCasso połączyły siły w ramach wieloletniego międzynarodowego partnerstwa

Gigant wirtualnej waluty stał się oficjalnym partnerem paryskiego klubu na wszystkich rynkach poza Francją.

CoinCasso to specjaliści od kryptowalut i blockchain. Teraz będą mogli wykorzystać prestiż i rozpoznawalność Paris Saint-Germain w kluczowych regionach Europy, Azji i USA, gdzie firma ma nadzieję stać się czołowym graczem.

- Rynek kryptowalut jest zarówno młody, jak i innowacyjny - mówi Łukasz Ozimski, założyciel i CEO CoinCasso. - Cieszymy się, że wyznaczamy nowe trendy w branży i jesteśmy pierwszą giełdą, która współpracuje z klubem piłkarskim aż takiego, światowego formatu. Paris Saint-Germain to innowator, który jako jeden z pierwszych nawiązał współpracę
z graczami blockchain w 2018 roku. Razem dzielimy wiodącą pozycję, która pozwoli nam godnie prezentować jakość naszych usług na całym świecie.

- Z przyjemnością witamy CoinCasso w rodzinie partnerów Paris Saint-Germain - deklaruje Marc Armstrong, dyrektor ds. partnerstw Paris Saint-Germain. - Klub nieustannie dąży do bycia liderem innowacji, bardzo uważnie monitorujemy rozwój kryptowalut, a także ich potencjał pod kątem dalszego ulepszania doświadczeń naszych kibiców na całym świecie. Współpraca z CoinCasso pozwoli Paris Saint-Germain na dalsze umacnianie swojej pozycji
na tym rynku.

Słowa kluczowe: psg | coincasso | ligue1 | pilkanozna | sportsbiz | partner |

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.