Indonezyjczycy zostają z Lechią

25. stycznia 2020, 10:29
źródło: Lechia Gdańsk

Indonezyjska firma PayTren nadal będzie globalnym sponsorem piłkarzy Lechii Gdańsk.

Nowa umowa zawarta między klubem PKO Bank Polski Ekstraklasy i partnerem będzie obowiązywać do 30 czerwca 2021 roku.

- Dla klubu jest bardzo ważne, że tak renomowana i duża firma zdecydowała się zainwestować w Lechię Gdańsk, bo to potwierdza, że jesteśmy wiarygodnym partnerem. To również przykład stałego rozwoju, słuszności podejmowanych działań oraz potwierdzenie faktu, że klub chce sięgać po kolejne laury sportowe – mówi Adam Mandziara, prezes Lechii Gdańsk S.A.

- Współpraca Lechii Gdańsk z firmą PayTren została zapoczątkowana pod koniec 2018 roku. Indonezyjczycy poprzez nawiązanie relacji z naszym klubem chcieli coraz prężniej rozwijać swoją działalność na rynku europejskim. W związku z tym obie strony postanowiły przedłużyć obowiązującą umowę o kolejne dwanaście miesięcy. Logo PayTren będzie wciąż widoczne z przodu koszulek piłkarzy Lechii Gdańsk oraz na stadionie i stronie internetowej klubu - dodaje.

PayTren jest aplikacją służącą do transakcji mobilnych dla różnych rodzajów płatności i zakupów. Aplikacja zapewnia dodatkowe benefity przy każdej transakcji. Jej twórcą jest Yusuf Mansur, a spółka posiada również licencję do prowadzenia działalności bankowej.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.