PGE Skra pozyskała nowego sponsora

25. stycznia 2020, 09:43
źródło: Skra Bełchatów

Do szerokiego grona sponsorów PGE Skry Bełchatów występującej w siatkarskiej PlusLidze dołączyła nowa firma.

Jest nią Karton Polska ze Zduńskiej Woli. To przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją opakowań z tektur falistych i litych. Firma rozpoczęła działalność na początku lat 90.

- Sponsoring sportu to dziś jedna z najskuteczniejszych form marketingowych, dlatego również nasza firma zdecydowała się na taki krok. Wybór naturalnie padł na PGE Skrę Bełchatów, czyli nie tylko klub z regionu, ale również uznaną markę w Polsce i na świecie. Tym bardziej cieszę się, że dziewięciokrotny mistrz Polski, który zasłynął na arenie międzynarodowej zgodził się na współpracę z naszą firmą. Zapewniam, że zarówno ja, jak i pracownicy Karton Polska będą głośno wspierać drużynę na trybunach hali Energia, by złoto PlusLigi wróciło do Bełchatowa - mówi Maciej Kołodziejczyk, właściciel firmy Karton Polska.

Również prezes PGE Skry Konrad Piechocki cieszy się z rozpoczęcia współpracy z nowym sponsorem, który będzie wspierał drużynę przez aktualny i następny sezon, co będzie efektywną realizacją programu sponsorskiego.

- Grono sponsorów naszego klubu wciąż się powiększa, a to potwierdza, że firmy wciąż widzą w PGE Skrze potencjał sportowy i biznesowy. Cieszy mnie również fakt, że Karton Polska to firma ze Zduńskiej Woli, czyli województwa łódzkiego, a więc chce wspierać klub z regionu, szczególnie w roku obchodów 90-lecia naszego klubu i wybrała akurat PGE Skrę. Liczę na owocną realizację wspólnych celów biznesowych, a przede wszystkim wspólną drogę po mistrzostwo Polski - mówi Konrad Piechocki.

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.