Audi zostaje na lata z Bayernem

24. stycznia 2020, 07:49
źródło: WirtualneMedia.pl

Trochę było zamieszania, ale ostatecznie, już oficjalnie, FC Bayern Monachium będzie mógł nadal liczyć na współpracę z Audi.

Marka samochodów należąca do Volkswagen Group przedłużyła umowę sponsorską do 2029 roku. Wartym podkreślenia jest fakt, że kooperacja trwa od 2002 roku. W 2011 roku firma została udziałowcem klubu.

Nowe porozumienie ma być ukierunkowane na innowacyjny marketing i elektryfikację. Między innymi z tego względu wszyscy piłkarze klubu mają używać samochodów Audi e-tron.

- Cele FC Bayern Monachium doskonale wpisują się w nowy kierunek strategiczny marki Audi - powiedział Hildegard Wortmann, szefowa marketingu i sprzedaży Audi AG. - Chcemy być blisko naszych fanów, klientów i potencjalnych klientów. Jako wyłączny partner samochodowy klubu FC Bayern Monachium mamy możliwość zaprezentowania elektrycznej mobilności i systemów connectivity oraz przekształcenia ich w konkretne doświadczenia.

Audi zyska także lepszą ekspozycję na Allianz Arenie. W nowym klubowym sklepie pojawią się także pamiątki i gadżety marki motoryzacyjnej.

Audi przedłużyło też do 2023 roku partnerstwo z koszykarzami FC Bayernu.

Słowa kluczowe: bayern | audi | 1bundesliga | pilkanozna | sponsor | niemcy

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.