Nadal ambasadorem banku

10. stycznia 2020, 13:08
źródło: SportMarketing.fr

Rafael Nadal, aktualnie rakieta numer 1 światowego tenisa, został ambasadorem znanej grupy bankowej.
Tenisista związał się z Banco Santander. Na mocy wieloletniej umowy będzie globalnie promował usługi banku.

- Nadal wraca do domu. Jest jednym z najlepszych sportowców świata i najlepszym sportowcem w historii Hiszpanii, ale ma też coś, co dla mnie jest najważniejsze. Ma wartości, które podzielamy w Santander - powiedziała o umowie Ana Botin, prezydent grupy.

- Cieszę się, że mogę wrócić do rodziny Santander i zostać jej ambasadorem. Bardzo ekscytujące jest dzielenie się ich zwycięskim duchem oraz wartościami codziennego wysiłku i chęci walki o każdy punkt, aby osiągnąć wyznaczone cele. Jak i oczywiście wykazanie, że sposób, w jaki osiągamy nasze cele, jest równie ważny, jak ich osiągnięcie - skomentował Nadal.

Sportowiec będzie reprezentował Santander w różnych kampaniach reklamowych w Hiszpanii oraz w krajach, gdzie Santander prowadzi bankowość prywatną.

Wcześniej Nadal był związany z inną hiszpańską grupą świadczącą usługi finansowe - Banesto.

Rafa Nadal to become ambassador for Santander from Banco Santander on Vimeo.

Słowa kluczowe: nadal | santander | tenis | wizerunek | ambasador | hiszpania

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.