Polska współorganizatorem siatkarskiego Euro

6. grudnia 2019, 12:09
źródło: PZPS

Europejska Konfederacja Piłki Siatkowej (CEV) zdecydowała, że kolejna edycja siatkarskich mistrzostw Europy rozegrana zostanie według dotychczasowej formuły.
Innymi słowy, 24 reprezentacje będą zmagać się w 4 grupach. Gospodarzami będą Polacy, Czesi, Estończycy i Finowie.

Jednak to w Polsce odbędzie się najwięcej meczów. To nad Wisłą odbędzie się 15 gier grupowych, cztery mecze 1/8 czempionatu, dwa starcia ćwierćfinałowe, obydwa półfinały, a także mecz o 3. miejsce i finał Mistrzostw Europy w 2021 roku.

- Jestem dumny i szczęśliwy, że Polska będzie jednym z czterech organizatorów EuroVolley 2021 Mężczyzn. To kolejny najwyższej rangi turniej, który odbędzie się w naszym kraju! Jestem pewien, że Polski Związek Piłki Siatkowej dołoży wszelkich starań, aby przeprowadzić to prestiżowe wydarzenie na najwyższym poziomie organizacyjnym – powiedział Jacek Kasprzyk, prezes Polskiego Związku Piłki Siatkowej.

Słowa kluczowe: cev | pzps | siatkowka | polska | finlandia | estonia | czechy | eurovolley2021

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.