Lewandowski z Neymarem i Cafu

4. grudnia 2019, 13:13
źródło: WirtualneMedia.pl

Qatar Airways to kolejne linie lotnicze, które chętnie korzystają ze sportu do przekazania i uczenia zasad bezpieczeństwa na pokładzie samolotów.
Pamiętamy wiele takich działań z udziałem choćby Emirates. Teraz katarski przewoźnik w swoim materiale skorzystał z gwiazd światowej piłki nożnej, czyli Roberta Lewandowskiego oraz Neymara. Jest i Cafu, który przez wiele lat grał na światowym poziomie, uczestniczył także w czterech turniejach o mistrzostwo świata FIFA.

- W Qatar Airways bezpieczeństwo jest priorytetem. Chcemy, aby wszyscy, nawet ci regularnie podróżujący, oglądali nasze instrukcje bezpieczeństwa. Kreatywna koncepcja 180 Kingsday zwróci uwagę naszych pasażerów, dostarczając jednocześnie rozrywki w czasie lotu – powiedział Salam Al Shawa, wiceprezes ds. marketingu i komunikacji korporacyjnej w Qatar Airways.

Warto dodać, że materiał powstał w ramach współpracy z AS Romą, FC Bayernem Monachium i FIFA. Wszystkie te podmioty są sponsorowane przez przewoźnika. Pojawia się także brytyjski komik Jason Thorpe.