4F wspiera Wings for Life World Run

21. listopada 2019, 11:20
źródło: OTCF

Marka odzieży sportowej 4F łączy siły z Wings for Life World Run, aby odnaleźć metodę leczenia urazów rdzenia kręgowego.

Światowy bieg Wings for Life to wydarzenie dedykowane uczestnikom na różnych poziomach sprawności fizycznej. Wszyscy - biegnący, idący i poruszający się na wózkach startują dokładnie o tej samej godzinie. Wings for Life World Run to jedyny bieg, w którym to meta goni zawodników. Nie ma ograniczenia czasowego – bieg trwa tak długo, aż samochód pościgowy minie wszystkich uczestników. 100% opłat startowych trafia bezpośrednio do fundacji i przeznaczana jest na badania nad urazami rdzenia kręgowego. W piątej edycji biegu Wings for Life World Run (maj 2019) w 323 lokalizacjach wzięło udział 120 000 zarejestrowanych uczestników reprezentujących 186 narodowości. Wspólnymi siłami zebrano ponad 3,5 miliona EUR.

Warto pamiętać, że marka 4F w latach 2018 i 2019, była partnerem Wings for Life World Run w Polsce oraz zapewniła imitowaną pulę koszulek technicznych uczestnikom App Run w 28 krajach. W 2020 roku rozszerzy zakres udziału w biegu.

- Wings for Life World Run to globalna charytatywna inicjatywa jednocząca ludzi z całego świata. Z podziwem przyglądam się fundacji i efektom, jakie udało się osiągnąć. Działania fundacji zmieniły życie wielu ludzi i dlatego jestem dumny, że ​​marka 4F jest częścią Wings for Life World Run. Życzę wszystkim biegaczom i ich kibicom najlepszych wyników 3 maja”, mówi Igor Klaja, prezes spółki OTCF, do której należy marka 4F.

W ramach globalnego partnerstwa, 4F zaprojektowało koszulkę techniczną, w której na linii startu na całym świecie zobaczymy uczestników biegu Wings for Life World Run.

- Jednym ze szczególnych aspektów Wings for Life World Run jest to, że ludzie na całym świecie startują jednocześnie. Zatem warunki pogodowe mogą się diametralnie różnić - od pustynnego upału po opady śniegu. Jednak niezależnie od pogody, wszyscy chcą wyglądać i czuć się dobrze wspierając ​​tę inicjatywę! - mówi Colin Jackson, dyrektor sportowy Wings for Life World Run.

- Doświadczenie w produkcji odzieży nie tylko dla amatorów, ale również dla profesjonalistów sprawia, że marka 4F naturalnie pasuje do roli "Globalnego Partnera Technicznego". Cieszymy się na naszą współpracę, gdyż wspólnie z partnerami i uczestnikami dokładamy wszelkich starań, aby nastąpił dzień, w którym zostanie znalezione lekarstwo na uszkodzenie rdzenia kręgowego - dodaje Jackson.

Słowa kluczowe: wingsforlife | 4f | otcf | bieganie | sponsor