#VolleyWrocław z dużym sponsorem

9. października 2019, 18:09
źródło: #VolleyWrocław

Przed startem nowego sezonu Ligi Siatkówki Kobiet #VolleyWrocław zyskało nowego sponsora.
Do grona firm współpracujących z klubem dołączyła spółka Centrozłom Wrocław.

W ramach umowy marka pojawi się m.im. na koszulkach meczowych wrocławskich siatkarek, w meczowej hali – Orbicie oraz w mediach społecznościowych klubu z Dolnego Śląska.

Lidia Marcinkowska-Bartkowiak, dyrektor naczelny ds. komunikacji KGHM Polska Miedź, powiedziała: - Dla wszystkich spółek KGHM-u sponsoring sportu jest naturalną sytuacją. Wreszcie, za pośrednictwem spółki Centrozłom Wrocław, sponsorujemy żeński sport. Duża determinacja paru osób sprawiła, że już w tym sezonie mogliśmy rozpocząć współpracę i podpisać umowę. Mam nadzieję, że będziemy mogli wspólnie cieszyć się z sukcesów i wspólnie będziemy obserwować wzrost poziomu wrocławskiej żeńskiej siatkówki. Dla nas jest to z jednej strony część komunikacji biznesowej, ale z drugiej to również kwestia zaangażowania w sport w regionie. Jako jedna z największych firm w tym obszarze, jesteśmy naturalnym organizmem, który powinien współgrać z tym, co dla jego mieszkańców ważne. #VolleyWrocław jest dla nich niewątpliwie istotny.

Mariusz Diakowski, wiceprezes zarządu Centrozłom Wrocław, dodał: - Od nas mogę powiedzieć trzy słowa: promocja przez sport. Centrozłom zajmuje się m.in. sprzedażą stali, a komunikowanie poprzez sport jest dla nas świetną okazją do budowania marki. W ten sposób możemy pokazywać szerzej to, jak wygląda i czym dokładnie Centrozłom się zajmuje. Za #VolleyWrocław mocno trzymamy kciuki.

- Miło spotkać się w takich okolicznościach: przed nami start Ligi Siatkówki Kobiet, wreszcie nastąpią sportowe emocje. Jednocześnie po miesiącach rozmów i negocjacji udało się nam doprowadzić do tego, że dziś zostanie podpisana nowa umowa z bardzo ważnym partnerem. Dziękuję wszystkim zaangażowanym, a grupie KGHM za zaufanie. Mam nadzieję, że ta umowa sprawi, że będziemy mogli realizować swoje marzenia i pasje oraz dostarczać wszystkim sportowe emocje w coraz lepszych warunkach - skomentował Jacek Grabowski, prezes Fundacji Volley Wrocław, prezes zarządu Volleyball Wrocław.