Śląsk Wrocław zyskał sponsora głównego

1. października 2019, 14:36
źródło: WKS Śląsk Wrocław

Śląsk Wrocław występujący w PKO Bank Polski Ekstraklasie w końcu oficjalnie zyskał wsparcie nowego sponsora głównego.

Po zakończeniu współpracy z forBET wydawało się, że niebawem na strojach wrocławian pojawi się kolejny bukmacher. Trwało to trochę dłużej, ale ostatecznie do tego doszło. Choć jak się dowiadujemy, kooperacja z nowym sponsorem trwała przed oficjalnym jej ogłoszeniem.

Klub podpisał kontrakt z nową na rynku marką Noblebet. Kontrakt ma obowiązywać przez trzy sezony. Logo firmy bukmacherskiej będzie rzecz jasna eksponowane w centralnej części koszulek meczowych Śląska Wrocław.

Branding będzie także widoczny na wszystkich materiałach promocyjnych wrocławskiego klubu. Planowane są zarazem wspólne akcje skierowane do kibiców, jak i szereg aktywności w mediach społecznościowych.

- Dziś oficjalnie możemy ogłosić nawiązanie współpracy z bukmacherem Noblebet, choć de facto rozpoczęła się ona wraz z inauguracją obecnego sezonu. Dlatego tym większe słowa uznania kierujemy w stronę naszego nowego partnera, który zdecydował się udostępnić przysługujące mu miejsce na przodzie koszulek na cele charytatywne. Fakt, że Noblebet już od samego początku swojej działalności zainteresowany był współpracą z Śląskiem Wrocław, jest dla nas potwierdzeniem dużego potencjału klubu, jak i właściwego kierunku rozwoju, który obraliśmy. Jesteśmy szczęśliwi, że w realizowaniu naszych celów możemy liczyć na wsparcie tak ambitnego partnera - powiedział Piotr Waśniewski, prezes Śląska Wrocław.

- Cieszymy się, że już na starcie udało nam się związać z tak silną i znaną marką na polskim rynku, jaką jest Śląsk Wrocław. Jesteśmy pełni optymizmu i nadziei na to, że w koszulkach z naszym logotypem, Śląsk będzie grał o najwyższe laury. Wspierając Śląsk chcemy podzielić się naszą pasją do sportu z jego kibicami. Mamy nadzieję, że także oni będą zadowoleni z tej współpracy - dodała Agnieszka Wójtowicz, prezes Noblebet.

Co ważne, klub będzie nadal udostępniał nieodpłatnie Fundacji „Na Ratunek Dzieciom z Chorobą Nowotworową” miejsce na strojach meczowych. Tym razem na tylnej części koszulek WKS znajdzie się logo Przylądka Nadziei – specjalistycznej kliniki będącej pod opieką fundacji.