Suzuki poszerza zakres współpracy z PGNiG Superligą

26. września 2019, 15:10
źródło: PGNiG Superliga

Przez kolejne trzy sezony Suzuki Motor Poland będzie wspierać polską piłkę ręczną jako oficjalny partner PGNiG Superligi kobiet i mężczyzn.

Tym samym umowa sponsoringowa będzie obowiązywać do końca czerwca 2022 roku. Suzuki na jej mocy zostaje także oficjalnym dostawcą samochodów. W związku z przedłużeniem kontraktu do Superligi zostanie przekazana nowa flota pojazdów - tym samym zarówno kobieca, jak i męska piłka ręczna będzie miała do swojej dyspozycji nowe samochody marki Suzuki.

- Postanowiliśmy kontynuować współpracę z PGNiG Superligą ze względu na popularność, jaką cieszy się piłka ręczna wśród polskich miłośników sportu. Świadczenia w nowym kontrakcie rozszerzyliśmy o dodatkowe samochody z gamy Suzuki. Pojazdy, które wesprą Superligę to wszechstronne crossovery SX4 S-Cross i stylowe, komfortowe SUV-y Vitara. Mamy nadzieję, że pomogą polskim szczypiornistom w rozwoju i realizacji sportowych celów - podsumował Piotr Dulnik, prezes Suzuki Motor Poland.

- Przedłużamy i rozszerzamy współpracę z kolejnym partnerem PGNiG Superligi co jest dla nas ogromnym powodem do radości - mówi prezes PGNiG Superligi, Marek Janicki. - Przez ostatnie miesiące rozgrywki ligowe przeszły wiele zmian, których efektem jest ogromny wzrost ich wartości marketingowej. Cieszę się, że marka Suzuki postanowiła w jeszcze większym stopniu skorzystać z możliwości promocji jakie daje ligowa piłka ręczna - dodaje prezes Janicki.

Na mocy zawartej umowy, marka Suzuki będzie promowana w trakcie spotkań m.in. na naklejkach, bandach video, nośnikach statycznych oraz w mediach digitalowych PGNiG Superligi kobiet i mężczyzn.

Słowa kluczowe: superliga | suzuki | pilkareczna | polska | sponsor

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.