Sponsor zwiększył zaangażowanie w Radomiaka

21. września 2019, 12:16
źródło: Radomiak Radom

Bardzo dobry sport w Fortuna 1. Lidze piłkarskiem Radomiaka Radom zaowocował nowym kontraktem ze sponsorem.

Otóż Enea Wytwarzanie, która jest jednym z głównych sponsorów beniaminka, rozszerzyła wsparcie.

- Jest mi bardzo miło, że możemy uczestniczyć w takim wydarzeniu, jakim jest podpisanie aneksu do umowy rozszerzającego współpracę z tak zacnym i możnym sponsorem jakim jest Enea. Cieszę się niezmiernie, ponieważ jest to wyraz docenienia i zaufania, a także ocena naszego klubu na rzecz sponsora i że jest to właśnie działanie typu „synergia”, czyli wspieramy się wzajemnie i serce rośnie - powiedział prezes Radomiaka, Sławomir Stempniewski.

- W kwietniu podpisaliśmy umowę, dzisiaj mamy aneks. To jest nasza inwestycja strategiczna. Enea jest bardzo mocno zaangażowana w społeczną odpowiedzialność biznesu, dlatego wspieramy sport w Radomiu. Grupa Enea inwestuje w „zielone” jeśli chodzi o projekty energetyczne, ale też energię widzimy w Radomiaku. Chcemy, aby klub pozostał liderem do końca rozgrywek. Jestem na meczach, są emocje i jest doping. Ministrowie Marek Suski i Wojciech Skurkiewicz są promotorami tego, by ta energia płynęła i w Enei i na boiskach dzisiaj Fortuna 1. Ligi, a niedługo może nawet PKO Ekstraklasy - zaznaczył wiceprezes Enea SA, Jarosław Ołowski.

- Sponsoring Radomiaka jest dla nas strategiczny, więc zostawiamy sobie pewną furtkę na dalsze sukcesy klubu. Jest to wsparcie, które daje Radomiakowi stabilizację działania - stwierdził Jan Mazurkiewicz, wiceprezes zarządu Enea Wytwarzanie.

Współpraca Radomiaka z firmą Enea trwa od kwietnia 2019 roku. Umowa wraz z aneksem obowiązują do zakończenia obecnego sezonu. Obie strony deklarują chęć długofalowej współpracy.

Słowa kluczowe: radomiak | enea | 1liga | pilkanozna | sponsor | polska