Miedź nadal jeździ Toyotami

13. września 2019, 15:00
źródło: Miedź Legnica

Dealer samochodowy Toyota Nowakowski pozostaje partnerem motoryzacyjnym Miedzi Legnica występującej w Fortuna 1. Lidze piłkarskiej.

Nowa umowa wiąże obie strony na kolejny rok. W ramach współpracy marka będzie eksponowana będzie m.in. na Stadionie im. Orła Białego w Legnicy. Do klubu trafiła natomiast flota aut marki Toyota. Modele samochodów Toyota przekazane klubowi to Corolla i Yaris.

- Zależało nam na kontynuowaniu tej współpracy, która w Ekstraklasie układała się wzorcowo. Wspólnie pokonaliśmy już tysiące kilometrów. Wierzymy w to, że teraz Toyota wwiezie nas ponownie do Ekstraklasy – mówi Marta Żołędziewska, wiceprezes Miedzi.

Firma Toyota Nowakowski od lat współpracuje z dolnośląskimi klubami sportowymi. W przeszłości wspierała choćby Śląsk Wrocław, KPR Kobierzyce czy turniej Futsal Masters. Z Miedzią związana jest od roku.

- Bardzo się cieszymy, że przez kolejny sezon będziemy wspierać Miedź Legnica, przekazując klubowi samochody. Dla nas są to same korzyści i myślę, że Miedź tak samo odbiera naszą współpracę. Toyota to marka, która charakteryzuje się niezawodnością. To samo myślimy o Miedzi i mocno trzymamy kciuki, by jak najszybciej wróciła do Ekstraklasy, czyli tam gdzie jej miejsce – podkreśla Mateusz Kowalczyk, specjalista ds. marketingu w Toyota Nowakowski.