Łuczniczka zmienia nazwę dzięki sponsorowi

13. września 2019, 11:28
źródło: Łuczniczka Bydgoszcz

Zaprezentowany został nowy sponsor tytularny klubu z Bydgoszczy występującego w siatkarskiej PlusLidze. Tym samym koniec z Łuczniczką w nazwie.
To efekt kontrakt zawartego z firmą Visła, bydgoską hurtownią narzędzi. Podpisano go do końca sezonu 2019/20 z możliwością przedłużenia o kolejny rok. Tym samym nazwa zespołu występującego w lidze to BKS Visła Bydgoszcz.

Przedsiębiorstwo od niespełna roku należy do grupy kapitałowej Profix.

- Niezwykle się cieszymy, że firmy Visła i Profix zdecydowały się na wsparcie finansowe naszej drużyny. Jest to dodatkowy i bardzo pozytywny bodziec do jeszcze bardziej wytężonej pracy przy odbudowywaniu silnej pozycji męskiej siatkówki w Bydgoszczy. Istotnym jest też fakt, że jest to marka z bydgoskimi korzeniami, gdyż liczymy, że teraz także inne firmy z Bydgoszczy i regionu uwierzą w siłę promocji przy wykorzystaniu pozytywnego wizerunku siatkówki, przecież teraz wspólnie z Visłą reprezentujemy Bydgoszcz i cały region w lidze mistrzów świata - powiedział Wojciech Jurkiewicz, prezes Łuczniczki Bydgoszcz.

- Visła jest związana z bydgoską siatkówką od 2011 roku, kiedy to po raz pierwszy została sponsorem bydgoskich siatkarzy na poziomie „Przyjaciela Klubu”. Dzięki połączeniu z grupą Profix, możemy zdecydowanie mocniej włączyć się w budowanie bydgoskiej drużyny, a w związku z tym, że kochamy siatkówkę, to czynimy to z wielką przyjemnością - dodał Tadeusz Łabęcki, wiceprezes firmy.