Gdański hokej z ważnym sponsorem

6. września 2019, 11:01
źródło: PKH 2014

Lotos PKH Gdańsk przed startem sezonu 2019/20 Polskiej Hokej Ligi przedłużył współpracę z ważnym sponsorem.

Kontrakt zawarto z PetroStal. Będzie ona sponsorem do końca kampanii ligowej. Logo firmy będzie znajdować się na strojach meczowych zawodników. Firma związana jest z klubem od 2015 roku.

- Jest nam niezmiernie miło przedłużyć umowę z kolejną firmą, która jest z nami od początku odbudowy profesjonalnego hokeja w Gdańsku. Właściciele firmy PetroStal to osoby bardzo mocno zaangażowane w życie klubu. Zawsze możemy liczyć nie tylko na ich życzliwość, ale również na doświadczenie biznesowe zdobyte podczas budowy od podstaw dynamicznie rozwijającej się firmy, która obchodzi w tym roku dziesięciolecie istnienia. Będzie to nasz kolejny wspólny sezon, który mam nadzieję dostarczy nam wiele dobrych emocji. Dziękujemy za zaufanie! – powiedział Bartosz Purzyński, prezes Pomorskiego Klubu Hokejowego 2014.

PetroStal oferuje wysoce specjalistyczne usługi z branży izolacji przemysłowych w obszarze energetyki, offshore oraz petrochemii.

Słowa kluczowe: pkh2014 | petrostal | phl | hokej | sponsor | polska