ONE Championship rusza do Europy

21. sierpnia 2019, 15:04
źródło: MMAbiznes.pl

Azjatycka organizacja mieszanych sztuk walki ONE Championship ogłosiła, że Carlo Di Blasi został mianowany prezesem organizacji we Włoszech.

Jako członek kierownictwa ONE, Di Blasi będzie odpowiedzialny za opracowanie strategii i realizacji działań biznesowych. Zajmie się również pozyskiwaniem i relacjami z kluczowymi klientami, a swoją osobą będzie reprezentował markę na włoskim rynku.

Di Blasi do tej pory reprezentował Włochy w Międzynarodowym Związku Karate Sportowego (ISKA) i Światowej Federacji Muay (WMF). Był członkiem zarządu Międzynarodowej Federacji Savate (FISAV) i wiceprezesem Global Association of Mixed Martial Arts.

Carlo Di Blasi ma także doświadczenie w organizacji turniejów K1 Italy, Glory Kickboxing, Oktagon i Victory World Series w takich krajach jak: Szwecja, Włochy, Francja, Węgry, Słowacja, Rosja i Białoruś.

Chatri Sityodtong, szef organizacji ONE komentując rozpoczęcie współpracy z Di Blasim powiedział: - Carlo jest szanowaną postacią na europejskim rynku sztuk walki i z przyjemnością wręczyłem mu nominację na prezesa ONE we Włoszech. Nasz organizacja ma ambitne, globalne plany rozwoju i nie mam wątpliwości, że Carlo wykona świetną pracę w swojej nowej roli.

Do tej pory organizacja ONE skupiała się głównie na rynku azjatyckim i coraz mocniej działa nada sprowadzeniem marki i jej wydarzeń do USA. Mianowanie Di Blasiego na prezesa we Włoszech jest pierwszym, ważnym ruchem związanym z europejskim rynkiem sportów walki.