Aluron Virtu CMC przedłuża współpracę

21. sierpnia 2019, 13:01
źródło: Warta Zawiercie

Aluron Virtu CMC Zawiercie przed startem sezonu 2019/20 siatkarskiej PlusLigi poinformował o przedłużeniu umowy z jednym ze sponsorów.
Mowa o Konsorcjum Stali, które od wielu lat wspiera klub. - Ta umowa jest potwierdzeniem długoletniej współpracy – powiedział Kryspin Baran. - Nie sposób nie przypomnieć, że Konsorcjum Stali jest jednym z pierwszych sponsorów klubu, kiedy jeszcze nikomu nie marzyły się takie efekty sportowe i wizerunkowe, jakie teraz osiągamy. Tego typu sponsorów życzyłbym wszystkim klubom, nie tylko siatkarskim, ale generalnie w sporcie – dodał prezes Aluron Virtu CMC.

- Konsorcjum Stali jest jednym z największych dystrybutorów i przetwórców stali w Polsce. Prowadzimy działalność gospodarczą na terenie całego kraju, ale serce bije w Zawierciu, bo to tutaj jest centrum zarządzania i największe magazyny – tłumaczył Janusz Smołka, prezes zarządu Konsorcjum Stali S.A.

- Z klubem współpracujemy od kilku lat, zanim jeszcze awansował do PlusLigi. Decyzja o przedłużeniu umowy była dla nas formalnością. Jesteśmy pod wrażeniem tego, co osiągnął klub na czele z prezesem Kryspinem Baranem. To niesamowity sukces, z którym utożsamiamy się jako sponsorzy i jako mieszkańcy Zawiercia – dodał Marcin Miśta, członek zarządu ds. handlu sponsora.

Konsorcjum Stali S.A. to spółka, która rozpoczęła działalność w 1989 roku od handlu materiałami budowlanymi i stalą. W grudniu 2007 r. z sukcesem zadebiutowała na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. W lipcu 2008 roku połączyła się z firmą Bodeko Sp. z o.o. tworząc jeden duży podmiot – Konsorcjum Stali.