Fortuna mocno zaangażowana w koszykówkę

12. sierpnia 2019, 11:00
źródło: Legia Warszawa

Fortuna Online Zakłady Bukmacherskie została głównym sponsorem Sekcji Koszykówki Legii Warszawa.

Umowa została podpisana na trzy sezony. W ramach zawartego porozumienia bukmacher będzie prowadzić w najbliższym sezonie Energa Basket Ligi działania promocyjne skierowane do kibiców stołecznego klubu podczas meczów Legii rozgrywanych w Warszawie.

Ponadto, materiały sponsoringowe pojawią się między innymi na bandach LED oraz w formie naklejek na parkiecie, a logotyp nowego sponsora głównego będzie eksponowany na strojach koszykarzy.

- Ostatnimi czasy zauważamy coraz większe zainteresowanie koszykarską Legią. Mamy głęboką nadzieję, że dzięki naszemu zaangażowaniu, przyczynimy się do popularyzacji tego sportu zarówno na szczeblu lokalnym, jak i ogólnopolskim. Liczymy, że nasza współpraca będzie owocna i tym samym umocnimy więź na linii Legia-Fortuna – mówi Konrad Komarczuk, prezes Fortuna Online Zakłady Bukmacherskie.

- Nowy sponsor główny dołączył do nas w newralgicznym dla klubu momencie. Najbliższy sezon będzie dużym wyzwaniem zarówno sportowym, jak i organizacyjnym, tym bardziej że Legia wraca do gry w europejskich pucharach po 48 latach przerwy. To prawdziwy przełom dla rozwoju naszej struktury, dlatego cieszymy się, że Fortuna będzie wspierać nas w realizacji ambitnych celów – dodaje Robert Chabelski, prezes koszykarskiej Legii Warszawa.

Warto pamiętać, że Fortuna jest także sponsorem piłkarskiej Legii, co wykorzystano w tym spocie:

Słowa kluczowe: legiakosz | fortuna | plk | koszykowka | sponsor | bukmacher | polska