Grupa LOTOS będzie sponsorem hokeja

23. lipca 2019, 13:30
źródło: PKH Gdańsk

Grupa LOTOS podpisała z Pomorskim Klubem Hokejowym 2014 umowę i wesprze klub jako sponsor tytularny.

Gdański koncern już drugi rok z rzędu będzie sponsorem hokeja na lodzie. Umowa zawarta 23 lipca br. w siedzibie spółki obowiązuje do końca sezonu 2019/2020. Nowa nazwa drużyny występującej w Polskiej Hokej Lidze brzmi od teraz: LOTOS PKH Gdańsk.

Warto podkreślić, że już w ubiegłym sezonie drogi koncernu paliwowego i klubu hokejowego się przecięły, czego wynikiem była współpraca na poziomie sponsora strategicznego. Efekty wspólnych działań pod względem promocyjnym i sportowym zostały ocenione bardzo pozytywnie, dlatego włodarze Grupy LOTOS zdecydowali o zwiększeniu zaangażowania na rzecz klubu. Wszystko to, aby zapewnić trójmiejskiej publiczności dobrą rozrywkę oraz emocje sportowe na najwyższym poziomie podczas meczów hokejowych.

- Pomorski Klub Hokejowy 2014 potwierdził, że zasługuje na nasze zaufanie i wsparcie sponsora z najwyższej półki, dlatego zdecydowaliśmy się na rozszerzenie współpracy – powiedział Jarosław Wittstock, wiceprezes zarządu Grupy LOTOS. - Współpracę z klubem hokejowym rozpoczęliśmy już w ubiegłym roku i jesteśmy z niej zadowoleni. Postawa zawodników, którzy walczyli z mistrzem Polski jak równy z równym pokazała, że nie ma rzeczy niemożliwych. Klub sprostał też organizacyjnie naszym wymaganiom, dlatego chcemy być z nim nadal i to na jeszcze wyższym poziomie. Mam nadzieję, że przy udziale Grupy LOTOS klub zrobi kolejny krok i będzie grał o coraz wyższe cele – dodał Wittstock.

Zdaniem Bartosza Purzyńskiego, prezes klubu, rozpoczęcie współpracy powinno przynieść korzyści obydwu stronom: - Grupa LOTOS kojarzy się z najwyższą jakością i dynamicznym rozwojem – podobnie jak hokej na lodzie, który określany jest jako najszybsza gra zespołowa na świecie. Połączenie siły marki LOTOS z możliwościami promocji przez współpracę z wizytówką Pomorza w sportach zimowych to przełomowe wydarzenie w procesie odbudowy profesjonalnego hokeja w Gdańsku. Wszystkie osoby zaangażowane w funkcjonowanie klubu cieszy przede wszystkim fakt, że nasza współpraca w ubiegłym sezonie została oceniona pozytywnie, dlatego dzisiaj możemy mówić o rozszerzeniu tej współpracy. Podpisanie umowy traktuję również jako zobowiązanie do rozwijania klubu pod względem sportowym oraz organizacyjnym. Poszerzając grono sponsorów Pomorskiego Klubu Hokejowego 2014 o Grupę LOTOS, podnosimy również status naszego Klubu Biznesu, co powinno przełożyć się na kolejne kontakty i możliwości współpracy dla naszych obecnych partnerów biznesowych. Chciałbym również serdecznie podziękować naszemu dotychczasowemu sponsorowi tytularnemu – firmie MH Automatyka, która wspierała nas od początku naszej działalności.

Słowa kluczowe: pkh2014 | lotos | phl | hokej | sponsor | polska