Lech TV w Telewizji Polskiej

12. lipca 2019, 10:10
źródło: Lech Poznań

Najpierw Telewizja Polska związała się z Legią Warszawa pokazując program Legia TV. Teraz nadszedł czas na Lecha Poznań.

W środę, 17 lipca o godzinie 19:20 na antenie TVP Sport wystartuje magazyn Lech TV. Będzie to półgodzinny program przygotowywany przez media klubowe „Kolejorza”. Fani będą mogli liczyć na emisje co tydzień.

- Cieszymy się, że współpraca z TVP Sport układa się coraz lepiej i po wspólnej transmisji sparingów w letnim okresie przygotowawczym, teraz widzowie co tydzień przez blisko 30 minut będą mogli zobaczyć ekskluzywne materiały prosto z Bułgarskiej - mówi Maciej Henszel, rzecznik prasowy i szef mediów klubowych Lecha Poznań.

Prowadzącym program Lech TV będzie dziennikarz mediów klubowych - Karol Szumlicz, który co tydzień będzie prezentował przygotowane przez klub materiały. Do współpracy będą zapraszani również piłkarze poznańskiego klubu.

- Współpraca z TVP Sport daje nam wielką szansę dotarcia do naszych kibiców, którzy będą otrzymywać regularną dawkę informacji wprost z klubu. Chcemy skupić się nie tylko na bieżących wydarzeniach, ale również pokazywaniu Lecha jako marki zakorzenionej w tradycji Poznania i Wielkopolski - przyznaje Wojciech Terpiłowski, szef marketingu „Kolejorza”.

- Lech to marka, która jest dobrze znana w naszym kraju. Teraz chcemy, aby widzowie mogli zobaczyć funkcjonowanie klubu od środka i przekonać się, jak wygląda zarządzanie tak dużą organizacją, która poza wymiarem czysto sportowym, jest bardzo ważna dla naszej lokalnej społeczności. W programie poza materiałami z pierwszej drużyny, regularnie pojawiać się zatem będą meldunki z Akademii i zmagań naszych rezerw na boiskach drugiej ligi oraz z działań pozapiłkarskich, których w ciągu sezonu jest bardzo dużo - dodaje rzecznik prasowy klubu występującego w PKO Ekstraklasie.

Słowa kluczowe: lechpoznan | tvpsport | lechtv | ekstraklasa | pilkanozna | tvp | media | polska | tv