Sponsor zostaje z płocką Wisłą

9. lipca 2019, 12:55
źródło: SPR Wisła Płock

SPR Wisła Płock czyni kolejne kroki biznesowe przed startem nowego sezonu PGNiG Superligi.

Na kampanię 2019/20 z klubem związała się firma PiK, która wspiera płockich szczypiornistów od 2015 roku, początkowo jako członek Niebiesko-Biało-Niebieskiego Klubu Biznesu, a później już jako sponsor.

- Bardzo dziękuję właścicielom firmy PiK, że będą wspierali nasze zespoły w kolejnym sezonie. Wiem, że piłka ręczna, jako strategiczna dyscyplina miasta Płocka, jest im bliska już od bardzo dawna i dzisiaj, działając już jako prężne przedsiębiorstwo, przyczyniają się do naszego rozwoju. Gorąco liczę, że ich postawa będzie inspiracją dla innych podmiotów działających na terenie naszego miasta i okolic do wspierania lokalnego sportu i piłki ręcznej, szczególnie że mówimy o drużynie, która w najbliższym sezonie będzie występowała w Lidze Mistrzów – powiedział prezes SPR Wisły Płock, Robert Czwartek.

Przedsiębiorstwo handlowo-usługowe PiK zajmuje się hurtową i detaliczną sprzedażą materiałów budowlanych wielu krajowych i zagranicznych producentów.

Słowa kluczowe: sprwisla | pik | superliga | pilkareczna | sponsor | polska |