Wisła Kraków na uczelni

12. czerwca 2019, 10:52
źródło: Wisła Kraków

Wisła Kraków występująca w LOTTO Ekstraklasie rozpoczyna współpracę z Wydziałem Zarządzania i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Kooperacja ma być oparta o realizację wspólnych inicjatyw, w tym imprez sportowych i rekreacyjnych, prowadzenie badań naukowych, udostępnianie informacji pozwalających na uzupełnienie wiedzy, stwarzanie warunków do rozwijania indywidualnych zainteresowań studentów czy podnoszenie ich kwalifikacji poprzez dedykowany program stażowy.

Zawarcie umowy było możliwe dzięki współpracy z Instytutem Przedsiębiorczości, który kształci studentów na przyszłych menedżerów sportu i turystyki. W ramach kierunku studiów aktywnie działa również Koło Naukowe Menedżerów Sportu, zrzeszające pasjonatów różnych dyscyplin.

- Otwieramy kolejny rozdział. Dzięki współpracy stwarzamy możliwości rozwoju młodym osobom, które chciałby zobaczyć, jak od środka funkcjonuje klub piłkarski, a także rozwinąć swoje umiejętności. Cieszymy się, że tak prestiżowa uczelnia gra razem z Wisłą Kraków - powiedział po podpisaniu umowy prezes klubu, Rafał Wisłocki.