El Corte Inglés sprzeda bilety na LaLiga

29. maja 2019, 10:42
źródło: SportBusiness

Hiszpańska sieć centrów handlowych El Corte Inglés rozpoczęła sprzedaż biletów na mecze piłki nożnej w LaLiga poprzez specjalny system.

Do tej pory do inicjatywy dołączyły Getafe CF z najwyższej ligi i drużyny z drugiego poziomu: Albacete Balompie, Elche CF i Gimnàstic Tarragona. El Corte Inglés dodaje, że w najbliższych miesiącach dołączą inne kluby, ale nie jest pewne, czy tacy potentaci jak FC Barcelona i Real Madryt CF staną się częścią inicjatywy.

Co ważne, fani będą mogli kupić wejściówki w sklepie, przez telefon i online. Ponad 600 sklepów zaoferuje bilety. System oferuje fanom wizualizację 3D ich widoku z miejsca, które chcą nabyć. Innymi słowy, można sprawdzić przed zakupem biletu, co się będzie widziało.

El Corte Inglés w tym projekcie wspiera BeTIX Sports de Expertus Tchnology.

Kibice będą również mogli zarządzać swoimi karnetami poprzez El Corte Inglés, co ma ułatwić odnowienie wejściówek lub zmianę miejsca.

El Corte Inglés ma już istniejącą umowę sponsoringową z LaLigą, która zarządza dwoma najlepszymi ligami hiszpańskiej piłki nożnej. Trzyletnie porozumienie rozpoczęło się w 2018 roku i nadało sieci prawo do wyłącznej sprzedaży oficjalnych produktów LaLiga w jej sklepach.