Kappa oficjalnie z Aston Villa FC

24. maja 2019, 16:28
źródło: Soccerbible

Pod koniec kwietnia informowaliśmy, że Aston Villa FC po roku współpracy z Luke 1977 zmieni sponsora technicznego.
Już wówczas pisaliśmy, że nowym będzie najpewniej włoska Kappa. Teraz te informacje zostały potwierdzone.

Warto dodać, że Aston Villa ma cały czas szansę awansu do Premier League. Wszystko rozstrzygnie się 27 maja.

Mimo to, Kappa już teraz zdecydowała się na zawarcie kontraktu. Będzie on obowiązywał przez trzy sezony. Aby podkreślić ten związek marka odzieżowa zleciła przygotowanie dedykowanego graffiti.

Współpraca obejmuje rzecz jasna nie tylko pierwszy zespół, ale i drużyny rozwojowe, juniorskie oraz kobiet.

Marka Kappa i jej logo opierają się na równości, a samo Birmingham ma jedną z najbardziej zróżnicowanych kulturowo społeczności w Wielkiej Brytanii. Ten temat równości jest bardzo widoczny na muralu. Są tam przedstawiciele zespołu zarządzającego, kapitanowie oraz lokalne talenty. Tak mężczyźni i kobiety. Zatem, odpowiednio są to:
Dean Smith i Gemma Davies, Jack Grealish i Kerri Welsh, a także Andre Green i Jodie Hutton.