Orlen sponsorem kolarzy torowych

21. maja 2019, 12:22
źródło: PKN Orlen

Kolarze torowi Maciej Bielecki, Urszula Łoś, Krzysztof Maksel, Wojciech Pszczolarski, Patryk Rajkowski, Mateusz Rudyk i Rafał Sarnecki dołączyli do Grupy Sportowej Orlen.
Kliknij na zdjęcie, aby je skomentować
To część programu sponsoringowego kierowanego do wybitnych polskich sportowców. Celem kolarzy są letnie Igrzyska Olimpijskie w Tokio w 2020 roku. PKN Orlen będzie wspierał zawodników w tych przygotowaniach.

Wszyscy wchodzący w skład teamu kolarze mają już na swoim koncie znaczące osiągnięcia. Natomiast po sponsorowanych przez potentata paliwowego mistrzostwach świata w Pruszkowie, polscy kolarze umocnili pozycję naszego kraju w rankingach olimpijskich.

Dołączenie kolarzy do Grupy Sportowej Orlen jest kolejnym krokiem wzmacniającym zaangażowanie firmy w tę dyscyplinę. Koncern został właśnie sponsorem tytularnym Orlen Wyścigu Narodów.

- Budowanie naszej marki konsekwentnie łączymy ze wspieraniem polskiego sportu w reprezentacyjnym wydaniu. Efekty tych działań widzimy na najważniejszych międzynarodowych arenach, na których nasi lekkoatleci i siatkarze zdobywają najwyższe laury. Kolarstwo jest kolejną bardzo ważną dla Polaków dyscypliną, w której nasza reprezentacja ma olbrzymie tradycje. Dlatego właśnie zdecydowaliśmy się zwiększyć nasze zaangażowanie w ten sport obejmując patronatem Orlen Wyścig Narodów, ale też rozszerzając Grupę Sportową Orlen o 7 czołowych reprezentantów Polski w kolarstwie torowym – powiedział Daniel Obajtek, prezes zarządu PKN Orlen.

Słowa kluczowe: kolarstwotorowe | pknorlen | sponsor | kolarstwo | polska | tokio2020 |