Igrzyska Europejskie wypromują wodę?

21. kwietnia 2019, 18:36
źródło: Igrzyska Europejskie 2019

Lokalny komitet organizacyjny Igrzysk Europejskich w 2019 roku uzgodnił partnerstwo z nowym partnerem, którym będzie duża firma z Białorusi.

Druga edycja tej imprezy sportowej odbędzie się w stolicy Białorusi, Mińsku, w dniach 21-30 czerwca, a firma Minsk Soft Drink Company zapewni ponad 400 000 butelek wody mineralnej. Wszystko za pośrednictwem marki Minskaya.

George Katulin, prezes Komitetu Organizacyjnego Igrzysk Europejskich w Mińsku, powiedział: - Nasza współpraca z jednej strony pozwoli zaoszczędzić środki na organizację Igrzysk. Z drugiej strony zapewni bezpieczeństwo żywnościowe i antydopingowe, które jest przedmiotem większej uwagi podczas najważniejszych międzynarodowych zawodów.

Anatoly Artyukhsky, dyrektor Minsk Soft Drink Company, dodał: - Mamy nadzieję, że nasza główna marka - woda mineralna Minskaya-4 - stanie się jeszcze bardziej rozpoznawalna, a przede wszystkim wśród tych, którzy przyjeżdżają na Igrzyska Europejskie. Poznanie ich może być przydatne w przyszłej współpracy.

W zeszłym tygodniu uzgodniono również umowę z producentem herbaty i kawy, firmą Instacup.