ONE Championship rozpoczyna współpracę z GAMMA

18. kwietnia 2019, 13:25
źródło: MMAbiznes.pl

ONE Championship ogłosiło podpisanie umowy o współpracy z Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA).

GAMMA jest młodą organizacją, która powstała w roku 2018 w Amsterdamie, a jej głównym celem jest wprowadzenie mieszanych sztuk walki na igrzyska olimpijskie i rozwój tego sportu w jego amatorskiej wersji.

Chatri Sityodtong, szef ONE Championship, cieszy się z podpisania porozumienia. - ONE Championship jest zachwycony mogąc ogłosić wieloletnią współpracę z GAMMA, niezależnym organem zarządzającym mieszanymi sztukami walki. Cieszymy się z możliwości pomocy w rozwijaniu amatorskiej sceny sztuk walki i zapewnieniu, że wszyscy sportowcy mają odpowiednie podstawy i wsparcie do prowadzenia kariery zawodowej w tym sporcie.

Dzięki podpisanej umowie organizacja ONE będzie wspierać GAMMA w jej dążeniach i planach związanych z rozwojem amatorskiego MMA. Dodatkowo w listopadzie roku 2019 zostaną wspólnie zorganizowane amatorskie mistrzostwa świata w Singapurze.

Słowa kluczowe: onechampionship | gamma | mma | zarzadzanie | rozwoj | azji