ŁKS prezentuje kolejne piwo

17. kwietnia 2019, 12:59
źródło: ŁKS Łódź

ŁKS Łódź występujący w Fortuna 1. Lidze zaprezentował nowego członka rodziny produktów Rodowite Group.

Na rynku debiutuje Rodowite APA (American Pale Ale), czyli piwo jasne, górnej fermentacji wywodzące się z gatunku Pale Ale – popularnego brytyjskiego stylu piwnego.

- Do produkcji piwa Rodowite APA użyliśmy mieszanki czterech słodów jęczmiennych i pszenicznych, które nadają piwu treść oraz amerykańskich odmian chmieli: Citra, Centennial i Mosaic, które wnoszą do niego bogate aromaty owoców tropikalnych i cytrusów – opowiada Krzysztof Zawlik, pomysłodawca całego przedsięwzięcia.

- O odpowiedni poziom szlachetnej goryczki zadba chmiel Magnum. Dzięki tej recepturze uzyskaliśmy piwo o intensywnym aromacie chmielowym oraz solidnej treści słodowej, czyli idealne na nadchodzące ciepłe dni i świętowanie sukcesów sportowców Łódzkiego Klubu Sportowego – dodaje.

Rodowite APA, podobnie jak i Rodowite Pils – piwo nagradzane już kilkukrotnie na prestiżowych branżowych konkursach i festiwalach – warzone będzie w browarze Doctor Brew.

Słowa kluczowe: lkslodz | doctorbrew | 1liga | pilkanozna | rodowite | polska | piwo