Inauguracja ponownie z Boll

16. kwietnia 2019, 17:13
źródło: PGE Narodowy

Firma Boll została po raz drugi z rzędu partnerem tytularnym inauguracji cyklu FIM Speedway Grand Prix, która będzie miała miejsce 18 maja.

Tym samym oficjalna nazwa zawodów, które odbędą się na PGE Narodowym to: Boll Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland.

- Żużlowe turnieje Grand Prix na PGE Narodowym to już tradycja. Cieszę się bardzo z racji na fakt, iż firma Boll pozostaje z nami i po raz drugi będzie partnerem tytularnym największych żużlowych zawodów na świecie. Jestem przekonany, że nasza współpraca ponownie będzie układać się wzorowo, tak jak to miało miejsce przed rokiem. Inauguracja rywalizacji o Indywidualne Mistrzostwo Świata na żużlu wzbudza rokrocznie wielkie emocje. Wierzę, że zobaczymy w Warszawie doskonałe widowisko z udziałem naszych reprezentantów i że będą oni odgrywali czołowe role w zawodach, a doping polskich kibiców sprawi, że atmosfera na zawodach będzie niepowtarzalna – powiedział Michał Sikora, prezes Polskiego Związku Motorowego.

- Jesteśmy bardzo zadowoleni z rozmachu i doskonałej atmosfery, która towarzyszyła ubiegłorocznym zawodom w Warszawie. Tym bardziej jest nam miło dołączyć, jako partner tytularny, do tegorocznej edycji Boll Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland. To niesamowity stadion, świetne emocje, gorący doping kibiców i prestiż rywalizacji o tytuł Indywidualnego Mistrza Świata na żużlu sprawiają, że wszyscy czekamy na 18 maja i przyjazd do Warszawy - dodał Wojciech Dalewski współwłaściciel firmy Boll, która jest bardzo znana i rozpoznawana w sporcie żużlowym, a zajmuje się dystrybucją środków chemii samochodowej oraz dodatków lakierniczych.

Grand Prix w Warszawie to wielkie żużlowe święto, które rokrocznie gromadzi kibiców z wielu zakątków całego świata. Wiadomo już, że PGE Narodowy znów będzie wypełniony po brzegi, a na trybunach zasiądzie komplet publiczności – ponad 53,5 tys. widzów.

Słowa kluczowe: boll | sgp | zuzel | sponsor | stadionnarodowy | | polska