Kappa wzmacnia pozycję w Ligue 1

16. kwietnia 2019, 16:49
źródło: Angers SCO

Włoski producent odzieży i sprzętu sportowego, Kappa, będzie nadal odziewać Angers SCO, klub występujący w Ligue 1 Conforama.

Nowa umowa będzie obowiązywać przez cztery sezony, czyli do końca kampanii 2022/23.

Warto wspomnieć, że współpraca między stronami trwa od 2013 roku, czyli kooperacja dobije do 10 lat.

- Odnowienie naszego kontraktu, któremu towarzyszy znaczny wzrost wartości naszego wsparcia dla klubu, który z roku na rok rośnie, jest w doskonałej harmonii z naszymi ambicjami i naszym projektem. Sprawimy, że Kappa stanie się znaczącą marką w sporcie w Europie - powiedział François-Xavier Chupin, dyrektor wykonawczy Kappa Europe.

Saïd Chabane, prezes Angers SCO, skomentował: - Z przyjemnością i dumą kontynuujemy współpracę z Kappą przez następne 4 sezony. Lojalność, która doprowadzi nas do 10-letniej współpracy, opiera się na silnym i trwałym związku. Kappa wspiera nas w naszych ambicjach sportowych i wielu projektach rozwoju klubu: piłce nożnej, futsalu, piłce ręcznej, czy Fundacji SCO.

Warto dodać, że od sezonu 2019/20 Kappa będzie także odziewać między innymi AS Monaco.

Słowa kluczowe: angerssco | kappa | ligue1 | pilkanozna | sponsor | francja

© 2010-2020 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.