Lubelski żużel jeździ Skodą

8. kwietnia 2019, 16:55
źródło: Lublin 112

Speed Car Motor Lublin, beniaminek PGE Ekstraligi, zyskał wsparcie jeszcze jednego partnera, który będzie im towarzyszył w sezonie 2019.

To Skoda Autohaus Otto ze Świdnika. Dealer samochód czeskiej marki będzie oficjalnym partnerem motoryzacyjnym klubu.

- Skoda Autohaus Otto i serwis Seata w Świdniku to część trzeciej największej w Polsce grupy dealerskiej PTH, która działa na terenie całego kraju. Chcemy także współpracować lokalnie ze środowiskiem w Lublinie. Postanowiliśmy docierać do ludzi nie tylko przez działania biznesowe, marketingowe i ofertę serwisową, ale również przez nasze ruchy sponsoringowe w obszarze sportu, kultury i spraw społecznych. Od kilku lat wspieramy różne fundacje – powiedział prezes zarządu Skoda Autohaus Otto, Mariusz Kulczyński.

- Motor ma wielu fanów i chcemy razem z nimi przeżywać niesamowite emocje. Na każdym z co najmniej siedmiu meczów na własnym torze będą losowane atrakcyjne nagrody. Między innymi będą to samochody, które będziemy użyczać na weekend. Będą też czapeczki i koszulki z motywami Skoda Autohaus Otto i Speed Car Motor Lublin – dodał Kulczyński.

Strony nie wykluczają, że umowa będzie kontynuowana w następnych latach.