ROW ze sponsorem tytularnym

3. kwietnia 2019, 15:55
źródło: ROW Rybnik

ROW Rybnik tuż przed startem PGE Ekstraligi poinformował o pozyskaniu sponsora tytularnego na sezon 2019.
Kontrakt zawarto z Polską Grupą Górniczą. Na mocy porozumienia klub będzie startował pod nazwą PGG ROW Rybnik.

- Bardzo się cieszę, że udało nam się pozytywnie zakończyć rozmowy z władzami Polskiej Grupy Górniczej. Nie mam wątpliwości, że współpraca będzie korzystna dla obu stron i mam nadzieję, że będzie kontynuowana w latach kolejnych - powiedział Krzysztof Mrozek, prezes ROW Rybnik SA.

Polska Grupa Górnicza to największe przedsiębiorstwo wydobywcze w Europie, a także największy producent węgla kamiennego na naszym kontynencie.

- Zainteresowanie tak dużego podmiotu wsparciem naszego klubu jest potwierdzeniem potencjału promocyjnego sportu żużlowego, a także dowodem na to, że praca jaką wykonujemy w Rybniku przynosi pozytywne efekty i jest zauważana. To sukces całego rybnickiego środowiska żużlowego i wspaniałych kibiców, którzy są z drużyną na dobre i na złe - dodał Mrozek.

Polska Grupa Górnicza wspiera także piłkarzy Górnika Zabrze.