Formuła 1 pozostanie w Eleven Sports

21. marca 2019, 11:17
źródło: Media2.pl

To już przesądzone. Eleven Sports będzie nadal prowadzić transmisje z serii Formuła 1. Nowa umowa będzie obowiązywać do końca sezonu 2022.
F1 pokazywana jest przez Eleven Sports w Polsce od 2016 roku. Oferta zakładała relacje ze wszystkich wyścigów, kwalifikacji oraz treningów wraz z bogatą oprawą w postaci studia, programów własnej produkcji (magazyn #ElevenF1) oraz wywiadów, reportaży i innych materiałów realizowanych przez dziennikarzy stacji na miejscu wydarzeń.

Jak wiadomo, od pierwszego wyścigu trwającego sezonu częściową sublicencję pozyskało TVP. Natomiast Polsat ma prawa do pokazywania skrótów.

- Wśród naszych widzów mamy bardzo liczną i wierną grupę fanów Formuły 1, która stała się jednym z najważniejszych elementów naszej oferty programowej. Naszym priorytetem było zatem pozyskanie praw do tych zawodów na kolejne lata - powiedział Krzysztof Świergiel, CEO Eleven Sports w Polsce. - Cieszymy się, że jeszcze przez długi czas kibice będą mogli śledzić te niezwykle spektakularne i emocjonujące wyścigi F1 na naszych antenach, a my będziemy relacjonować je w obszerny i atrakcyjny sposób - dodaje.

Ciekawostką jest, że nowa umowa obejmuje także prawa do FIA Formula 2, FIA Formula 3 Championship oraz Porsche Supercup Series w latach 2019 - 2022. Zawody te pokazywane będą na kanałach sportowych Polsatu.

Słowa kluczowe: elevensports | f1 | formula1 | media | polska | ott | tv | prawamedialne