Allianz Polska nie wspiera już Górnika

11. lutego 2019, 09:44
źródło: Górnik Zabrze

To była jedna z najdłuższych kooperacji w polskiej ekstraklasie. Współpraca Górnika Zabrze z Allianz Polska trwała niemal 12 lat.

Przypomnijmy, iż pierwszy kontrakt podpisano w maju 2007 roku, gdy zabrzanie mieli spore problemy organizacyjne i finansowe.

- Pragnę podziękować firmie Allianz Polska – zarówno władzom, jak i pracownikom, którzy przez ten cały długi okres byli zaangażowani we współpracę z Górnikiem – powiedział Bartosz Sarnowski, prezes klubu. – Podkreślić należy, że Górnik mógł liczyć na zaangażowanie firmy Allianz, również w tych gorszych sportowo latach, a takich przyjaciół cenić należy najbardziej.

W całym okresie zaangażowania w Górnika marka sponsora była eksponowana między innymi na przedniej części koszulek meczowych, bandach LED, materiałach drukowanych.

- Po blisko 12 latach Allianz Polska kończy współpracę z klubem piłkarskim Górnik Zabrze. Współpraca z klubem trwająca dłużej niż dekadę przynosiła obydwu stronom obopólne korzyści. Z tego miejsca dziękujemy piłkarzom, kibicom i zarządowi klubu za te wszystkie lata i sportowe emocje - dodał Michał Podogrodzki dyrektor marketingu i PR, Allianz Polska.