Juraszek może liczyć na Fundację Sport Twoją Szansą

25. stycznia 2019, 16:02
źródło: Fundacja STS

Fundacja Sport Twoją Szansą przedłużyła współpracę z utytułowanym polskim sportowcem Pawłem Juraszkiem.
Jest on multimedalistą mistrzostw Polski, rekordzistą Polski na dystansie 50m stylem dowolnym i uczestnikiem igrzysk olimpijskich w Rio de Janeiro.

W ramach zawartej umowy fundacja kontynuować będzie wsparcie utalentowanego pływaka. Obecnie sportowiec przygotowuje się do udziału w Mistrzostwach Świata w Korei Południowej w lipcu br.

Fundacja Sport Twoją Szansą powstała z inicjatywy firmy STS, największego bukmachera w Polsce, który jest także jej sponsorem głównym.

- Fundacja, podobnie jak STS, znane są ze wsparcia całego polskiego sportu. Za cel obraliśmy sobie pomoc utalentowanym zawodnikom, którzy z różnych powodów zmagają się z trudnościami w realizowaniu swoich sportowych marzeń. Pawłowi Juraszkowi patronujemy już od blisko dwóch lat. W tym czasie pływak udowodnił wyśmienitą formę broniąc tytułu mistrza Polski oraz zajmując wysokie 5. miejsce na Mistrzostwach Świata. Ufamy, że kontynuacja umowy zapewni Pawłowi warunki do dalszego rozwoju kariery i pozwoli mu zdobywać kolejne medale na krajowych i międzynarodowych zawodach – powiedział Mateusz Juroszek, prezes STS oraz fundacji Sport Twoją Szansą.

Juraszek do grona podopiecznych Fundacji Sport Twoją Szansą dołączył w 2017 r. W tym czasie pływak wywalczył 8. miejsce podczas Mistrzostw Europy w Glasgow, na Mistrzostwach Świata w Hangzhou uplasował się na 5. pozycji, obronił także tytuł mistrza Polski, pozostając rekordzistą kraju na dystansie 50 m stylem dowolnym.

Zawarta między Fundacją a sportowcem umowa będzie obowiązywać do końca 2019 roku.

Słowa kluczowe: juraszek | sporttwojaszansa | plywanie | sponsor | polska | sts