Krok bliżej do przejęcia Stomilu?

12. stycznia 2019, 09:42
źródło: Stomil Olsztyn

Stomil Olsztyn to kolejny klub piłkarski, który usilnie szuka nowego właściciela. W pierwszoligowcu pracują na tym intensywnie.

10 stycznia w ratuszu miejskim w Olsztynie doszło do spotkania prezydenta miasta Piotra Grzymowicza i innych przedstawicieli miasta z osobami reprezentującymi potencjalnego inwestora. Jak ujawniono, chce on nabyć pakiet większościowy akcji klubu.

Dodajmy, że w Stomilu zaczyna się robić gorąco. Komisja Licencyjna ukarała olsztynian odjęciem trzech punktów ze względu na zaległości finansowe. To jeszcze bardziej utrudnia walkę o utrzymanie statusu pierwszoligowca.

„Pragniemy poinformować ponadto, że klub spełnił wszelkie wymogi inwestora w zakresie transparentności i przygotowania transakcyjnego. Aktualnie jedyną rolą Stomilu Olsztyn SA jest kibicowanie, by negocjacje przebiegły możliwie szybko i sprawnie. Z tego powodu powstrzymamy się od dalszych komentarzy. Kibiców i media prosimy o wyrozumiałość, poinformujemy o postępach, gdy tylko będzie to możliwe.” - dowiadujemy się z komunikatu Stomilu.

Słowa kluczowe: stomil | 1liga | pilkanozna | zarzadzanie | polska | inwestor