Cage Warriors zostaje w ofercie UFC

11. stycznia 2019, 11:14
źródło: MMAbiznes.pl

Brytyjska organizacja mieszanych sztuk walki Cage Warriors ogłosiła przedłużenie swojej współpracy z marką UFC.

Tym samym przez najbliższe trzy lata fani będą mogli oglądać jej wydarzenia w serwisie streamingowym UFC Fight Pass. Umowa została podpisana na wyłączność na terenie Wielkiej Brytanii, obu Ameryk, Irlandii, Australii i Rosji.

Casimir Knight, dyrektor zarządzający Cage Warriors, liczy że nowa umowa będzie mocnym bodźcem do dalszego rozwoju organizacji. - To dla nas bardzo mocna umowa. Mamy teraz przed sobą trzy lata, by rozbudować organizację do marki numer jeden w Europie i na Bliskim Wschodzie. Prowadziliśmy rozmowy z trzema tradycyjnymi telewizjami, ale cieszę się, że doszło do przedłużenia współpracy z UFC - powiedział.

Warto przypomnieć, że dla brytyjskiej organizacji walczyły niegdyś takie gwiazdy jak Conor McGregor, Dan Hardy, Michael Bisping czy Joanna Jędrzejczyk.

Pierwsza gala transmitowana w ramach nowej umowy z UFC Fight Pass odbędzie się 16 lutego i będzie to Cage Warriors 101, które zostanie zorganizowane w hali Exhibition Centre, w Liverpoolu.