Start z zyskiem, ale bez dyrektora

10. stycznia 2019, 19:03
źródło: GTM Start Gniezno

Car Gwarant Start Gniezno, klub startujący w Nice 1. Lidze Żużlowej, rozstaje się z dyrektorem finansowym i członkiem stowarzyszenia.
Dariusz Kowalczyk, bo o nim mowa, złożył rezygnację. Pracę w klubie zakończyli również Aleksandra De Virion-Kowalczyk (skarbnik) i Szymon Skupin (członek komisji rewizyjnej). W ich miejsce powołane zostały nowe osoby.

- Moja trzyletnia przygoda ze Startem kończy się z powodów osobistych, ale mogę zapewnić kibiców i sponsorów klubu, że każdy rok obrachunkowy zakończył się zyskiem, a wszystkie wydatki były zawsze rozsądne i przemyślane. Dowodem na to był coroczny audyt biegłego rewidenta, który przeszliśmy z bardzo pozytywnym wynikiem, co oznacza, że wszystkie zobowiązania w stosunku do naszych żużlowców oraz kontrahentów zostały zapłacone. Mogę również zapewnić o moim dalszym wsparciu finansowym i rzeczowym dla klubu w przyszłym sezonie - podsumował swoją pracę Kowalczyk.

Członkiem zarządu w klubie z Gniezna został dyrektor GTM Start, Piotr Mikołajczak. Komisję rewizyjną uzupełnił Bartosz Kapczyński, dyrektor ds. marketingu.

Słowa kluczowe: gtmstart | 1lz | zuzel | zarzadzanie | polska | finanse