Radwańska w nowej roli

10. stycznia 2019, 15:35
źródło: UNICEF

Do grona Ambasadorów Dobrej Woli UNICEF dołączyła Agnieszka Radwańska, najbardziej utytułowana polska tenisistka.

W ramach współpracy z organizacją będzie wykorzystywała swoją rozpoznawalność do niesienia pomocy dzieciom z krajów rozwijających się.

- Możliwość pomagania innym jest jedną z najpiękniejszych nagród, jakie przyniosła mi moja sportowa kariera. Dlatego bardzo się cieszę, mogąc rozpocząć dziś współpracę z UNICEF Polska jako Ambasador Dobrej Woli. Jeżeli mogę w jakikolwiek sposób pomóc dzieciom, zwracając uwagę na ich problemy w różnych zakątkach świata, to cała moja praca i zdobyta rozpoznawalność nabiorą nowego, głębszego sensu - powiedziała Agnieszka Radwańska.

- Serdecznie witamy Panią Agnieszkę w rodzinie UNICEF! Cieszymy się, że nowa Ambasador Dobrej Woli wesprze działania organizacji na rzecz najmłodszych na świecie. Mamy nadzieję, że wspólnie zaangażujemy szczególnie świat biznesu w pomaganie dzieciom - dodał Marek Krupiński, dyrektor generalny UNICEF Polska.

Słowa kluczowe: radwanska | unicef | tenis | wizerunek | ambasador | polska