GKS i sponsor wzmacniają więź

10. stycznia 2019, 08:06
źródło: GKS Katowice

GKS Katowice podpisał umowę z nowym sponsorem głównym sekcji piłki nożnej, która gra w Fortuna 1. Lidze.

Na mocy kontraktu ważnego do czerwca 2020 r., NORD Partner Sp. z o.o. będzie jeszcze mocniej wspierać katowiczan.

- GKS Katowice ma zaszczyt współpracować z firmą NORD Partner już od pięciu lat. Od samego początku współpraca układała się znakomicie, czego efektem jest jej obecne zacieśnienie. To dla nas duże wyróżnienie i dowód sporego zaufania, że tak renomowany podmiot chce być jeszcze mocniej kojarzony z marką GKS Katowice. Jednocześnie chciałbym podziękować dotychczasowemu głównemu sponsorowi - MOJ S.A. za wsparcie, jakiego udzielał nam przez ostatnie półtora roku – powiedział Marcin Janicki, prezes GKS Katowice.

NORD Partner Sp. z o.o. to polski broker ubezpieczeniowy posiadający ogólnopolską sieć przedstawicielstw.

- Bardzo się cieszę, że wiążemy się z GieKSą na jeszcze dłuższy okres i jeszcze bardziej zacieśniamy współpracę. Decydują o tym aktualnie, oprócz dotychczasowej, dobrze układającej się współpracy, dwa czynniki. Pierwszy to ciągłe rozwijanie przez GKS niezwykle ciekawego projektu wielosekcyjnego klubu, gdzie z jednej strony mamy element sportu profesjonalnego, a z drugiej działania polegające na szkoleniu i rozwijaniu sportu młodzieżowego na najwyższym poziomie oraz popularyzowania sportu w ogóle. Właśnie takie projekty – o charakterze również społecznym - chcielibyśmy wspierać - dodał Wojciech Andrzejewski, dyrektor oddziału NORD Partner Sp. z o.o.

- Drugi czynnik to chęć zaakcentowania naszego wsparcia w sytuacji sportowej, w której aktualnie znajduje się sekcja piłkarska. Widzimy i doceniamy bardzo duży wkład pracy wszystkich pracowników klubu z prezesem Janickim na czele i tak samo jak wszystkim kibicom towarzyszy nam frustracja związana z tym, iż ilość włożonej pracy nie przełożyła się szybko na oczekiwany wynik sportowy. Jednak aktualna sytuacja nie powinna prowadzić jedynie do narzekań, ale raczej zachęcić wszystkich sympatyków klubu do jeszcze większego wsparcia i zaangażowania. Nord Partner chce przez to pokazać, iż w dalszym ciągu wierzy w cały projekt, wierzy w drużynę i jest z klubem nie tylko w dobrych chwilach, ale też i tych złych - zakończył.

Słowa kluczowe: gkskatowice | nord | 1liga | pilkanozna | sponsor | polska