Lechia z nowym sponsorem na koszulkach

7. grudnia 2018, 17:51
źródło: Lechia Gdańsk

Lechia Gdańsk, aktualny lider LOTTO Ekstraklasy, poinformował o zawarciu kontraktu z nowym globalnym sponsorem.

Została nim firma PayTren. Umowa będzie obowiązywać do końca czerwca 2020 roku, a rozpocznie się już od najbliższego spotkania ligowego z Legią Warszawa.

Na mocy parafowanego porozumienia logotyp sponsora będzie widoczny na Stadionie Energa Gdańsk, oficjalnej stronie internetowej klubu oraz na koszulkach piłkarzy Lechii Gdańsk.

- Bardzo się cieszymy z podjęcia współpracy z firmą PayTren, która poprzez działanie z nami będzie chciała rozwijać swoją działalność na rynku europejskim. Umowa, która została podpisana, to dopiero początek. Współpraca z globalnym partnerem to ważny krok dla całego Klubu, który pozwoli nam na dalszy rozwój Lechii - powiedział prezes Lechii Gdańsk, Adam Mandziara.

PayTren to aplikacja do transakcji mobilnych dla różnych rodzajów płatności i zakupów, zapewniająca dodatkowe benefity przy każdej transakcji. Jej twórcą jest Yusuf Mansur, a spółka posiada również licencję do prowadzenia działalności bankowej.

Ten kontrakt to efekt podpisania rok temu umowy z talentem z Indonezji. Po tym jak Egy Maulana Vikri został zatrudniony klub otworzył w Dżakarcie oficjalny sklep z gadżetami, a także jest bardzo rozpoznawalny na tamtym rynku. Teraz czas na kolejny krok.

Słowa kluczowe: lechia | paytren | ekstraklasa | pilkanozna | sponsor | polska

© 2010-2018 SPORTMARKETING.PL. All rights reserved.